Çok satan oyunlar

8 Kasım 2007 Perşembe

Trgamer'dan aldım bu listeyi. Geçen ay boyunca İngiltere'de en çok satan oyunlar bunlarmış. PES'in FIFA'yı geçmesine sevindim, Halo'nun düşüşü ilgimi çekti. Bu değil miydi iki hafta öncesinin rekorlar kıran oyunu. Football Manager git gide uzmanlık gerektiren bir oyun olmaya başladı. Bu da satışları etkiliyor olsa gerek.
Ben ilk oyun oynamaya başladığımda Commodore'um vardı ve yaşım 10'du. O zaman bile Ratatuy gibi oyun aramazdım. O zaman Aslan Kral bile çıkmamıştı gerçi. Şimdiki çocukları önce çizgi filmle sonra oyunuyla kandırıyorlar. Hatunları da Sims'le. Beyaz atlı prens yeni ek pakette geliyormuş diye bir rivayet var. İşte liste:

1. Pro Evolution Soccer 2008 - Konami
2. FIFA 08 - Electronic Arts
3. The Simpsons Game - Electronic Arts
4. Ratatouille - THQ
5. Halo 3 - Microsoft
6. Football Manager 2008 - Sega
7. The Sims 2: Castaway - Electronic Arts
8. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - Nintendo
9. High School Musical: Makin' the Cut! - Disney Interactive Studios
10. Juiced 2: Hot Import Nights - THQ

Read more...

Jessica Biel


Jessica Biel-GQ Dergisi

Read more...

Tek oyuncu mu çok oyuncu mu?


Başlık biraz karmaşık gelmiş olabilir. Pek hoşlaşarak da yazmadım zaten. 2000 yılında Danimarka'da bir arkadaşımın evinde bir James Bond oyunu oynamıştım. Ekran ikiye bölünüyor ve birbirinizi avlamaya çalışıyordunuz. 37 ekranda bunu oynamak biraz sorunlu olmuştu gerçi ama yine de çok eğlenmiştik. Yıl 2007... Aradan 7 yıl geçmiş ve ben senaryolu oyunları oynarken bir süre sonra sıkılıveriyorum. Ama 24 saatlik PES 2008 turnuvasına veya Counter Strike'a hayır demem asla. Oyun yapımcıları bunu göz önüne almazlar mı? Bu insanlar aynı ortamda ne güzel PES, FIFA, NBA oynuyorlar. Bir de ekranın ikiye bölündüğü güzel bir yarış oyunu yapsak(NFS'de var hala sanırım ama DIRT'te yok örneğin), ya da iki kişinin aynı anda oynadığı bir FPS yapsak demezler mi? Kane and Lynch geliyor yakında. Ona bu seçeneği koyacaklar diye duydum. İnşallah diyorum...

Read more...

Bu oyunu bekliyorum-1


13 Kasım'da çıkması beklenen Assassins Creed'i duymayanınız kalmamıştır. Çok güzel olacak falan filan da. Bu oyunun tarihsel arkaplanının nasıl olacağını merakla bekliyorum asıl. Bir yandan haşhaşi var bir tane ortada onu bunu kesen, Türkiye sınırındaki köyler, şehirler var. Teknoloji var, zaman yolculuğu var. Bakalım ne çıkaracaklar ortaya? Oyunun PS3, PC ve Xbox 360'a çıkacağını hatırlatmakta yarar var.
Bir de ben bu tip oyunların bir yanına ayrımcılık yaratacak imalar konulmasına kıl oluyorum. Örneğin tüm Ortadoğu teröristtir. Şeytan doğudan çıkar. Batı hep kurtarıcıdır vs. Bir de "damsel in distress" konusu var ki off. Kurtarma kardeşim bir kere de ya...

Read more...

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP