Laiklik üzerine

2 Ağustos 2008 Cumartesi

İnsanların en sarsılmaz görüşleri, dinsel inançlarıdır. Bir tartışma esnasında kişi İsa Peygamber, Tanrı ya da Allah'tan(ya da bu yüce varlığa ne isim veriliyorsa) daha güçlü bir müttefik bulamaz. Ancak tıpkı her güçlü silahta olduğu gibi, birisinin namına Tanrı'nın adını kullanmaktan genelde sakınılmalıdır. Vatanımızın dört bir yanında genişleyen dinsel gruplaşmalar güçlerini ilim amaçlı kullanmamaktalar. Hükümetin başındakilerin kendi görüşlerine yüzde yüz onay vermesi için baskı yapmayı bile deniyorlar. Eğer bu yobaz gruplarla herhangi bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz, söylenirler, sizi para kaybı, oy kaybı ya da her ikisinin kaybıyla tehdit ederler. Samimi olmak gerekirse, "eğer ahlaklı birisi olmak istersen A, B, C, ve D'ye inanmak zorundasın" diyen, ülkenin dört bir yanına serpilmiş bu siyasi vaizlerden sıkıldım ve iğrendim. Kim olduklarını zannediyorlar? Ve ahlaki inançlarını bana zorla kabul ettirme haklarının olduğunu da nereden çıkarıyorlar? Ve senatodaki her yoklama sırasında oyumu kontrol etme haklarının Tanrı onaylı olduğunu düşünen dinsel gruplaşmaların alayının tehditleri karşısında diş sıkmak zorunda kalan bir meclis üyesi olarak daha çok sinirleniyorum. Onları bugün uyarıyorum: Muhafazakarlık adına ahlaki kanaatlerini bütün Amerikalılara zorla kabul ettirmeye çalışırlarsa onlarla her şekilde savaşırım.

Barry Goldwater - 1981
ABD Başkan Adayı

Alıntı: Richard Dawkins, Tanrı Yanılgısı sf. 44

1 comments:

Adsız 3 Ağustos 2008 09:23  

Prospektüs

Kullanmaya başlamadan önce prospektüsü baştan sona dikkatlice okuyunuz.

- Prospektüsü muhafaza ediniz. Daha sonra tekrar okuma ihtiyacını duyabilirsiniz.
- Diğer sorularınız için CHP veya laik sivil toplum örgütlerine danışınız. Not: Lütfen DB’yi rahatsız etmeyiniz kendisi son derece meşgul bir zattır ve sizin sorunlarınız ve sorularınız ile ilgilenemez.
- Bu sadece sizin kullanımız için hazırlanmıştır. Bu nedenle başkalarına kullandırılmamalıdır. Sizinle aynı zihniyet belirtilerine sahip olsalar dahi, başkaları tarafından kullanılması, kullananlara ciddi zararlar verebilir.
- Yılda bir gibi belli aralıklarla Anayasa mahkemesi kontrolüne gidilmelidir.

Nedir ve hangi durumlarda kullanılmaktadır:
Laik ve anayasal düzen, Türk kimliğini, Atatürk milliyetçiliğini ile problemleri olanlar ve milli servet ve milli sermayeye karşı uluslar arası konsorsiyumları tercih edenler tarafından kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yan etkileri:
Kamu kurum ve kuruluşları, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti taraftarları ile bağdaşmaz. Ulusal çıkarlar, yani milli menfaatler doğrultusunda hareket etmeye özen gösterenler ile sürekli bir çatışma ve gerginlik ortamı yaratır. Bencillik, şahsi menfaat belirtileriyle boy gösterir. Zaman, zaman toplumsal depresyonlara yol açar.

Yan etkilere karşı alınacak önlemler:
Bu zihniyete karşı olanların, tehlike bertaraf edilene kadar bir çatı altında toplanması ve gelecek seçimlere öyle gidilmesi.

Kullanım bilgisi:
125 mg – İrtica
175 mg – Bölücülük
125 mg – Ticaret
Etkili madde: İnsanların cahilliği

Ruhsat Numarası:
22072007

Sunum şekli:
Kesin alkol ve sigara yasağı, az miktarda sözde laiklik ile titiz bir tesettür.

Ticari sunum şekli:
AB(D) sömürgesi

Ruhsat sahibi:
AB(D)

Üreticisi:
AKP, MHP

Temsilcisi:
RTE

Son kullanım tarihi ve depolama:
Seçimler ya da Anayasa mahkemesi tarafından belirlenir. Depolamak için lütfen tarikat, aşiret, vakıf ve mümkünse örümcekli ve karanlık ortamlar tercih edilmelidir. 250 altında saklayınız. Güneş, medeniyet ve ışıktan koruyunuz.

Önder Gürbüz
www.gurbuz.net

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP