Tombala üzerine

3 Ocak 2009 Cumartesi

Bu uyduruk tombaların içinden eksik taş çıkıyor

Ben tombala oyununu kumar olarak oynandığı şekliyle çok seviyorum.

İnternette bunu oynatan siteler var. Gerçi girişleri sevgili devletimiz tarafından yasaklatıldı ama bir yolunu bulup girdiğiniz takdirde ve tabi kendinizi kaptırmazsanız çok eğlenceli bir şey.

Bir kere kumarın en basit şekli. Rulet veya slot makineleri gibi. Hiçbirşey yapmanıza gerek yok 25 cente bir kart al ve numaraların çıkmasını bekle. Hele iyi numaralar çıktıysa 25 cente yaşanan heyecan gerçekten çok güzel. Kazandığın takdirde aynı masada 300 kişi oynadığı minimum 50 dolar filan alıyorsun ki bu da üzerine kaymaklı ekmek kadayıfı oluyor.

Yılbaşı günü işyerinde 4 kişi böyle bir tombala oynadık. Ben birinci çinkoyu yapıp paramı çıkardım. Bir başka arkadaşımız hem ikinci çinko hem de tombalayı yapıp koyduğu paranın 3 katını aldı. Çok güldük eğlendik. Gerçi tombalanın kurallarından habersiz mimar bir arkadaş da vardı. Daha çok ona güldük.

Ankara'da imha edilen tombala makinesi

Bir arkadaşım Ankara'da illegal tombalacıların çok popüler olduğunu söylemişti. Yurtdışında gayet yasal olarak oynanan bir oyun bu. Hatta pek çok filmde görmüşsünüzdür tombala oynayan yaşlı insanları. Yaşlı insaların oynama sebepleri de kafa yormaması olsa gerek. Gidip 70 yaşındaki amca Texas Hold-Em oynayacak değil ya.

0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP