Bir Blog Neden Kapatılır?

4 Haziran 2008 Çarşamba



Türkiye'nin belki de en çok okunan bloğunun yazarı bugün itibariyle bloğu kapattı. 800 bine yakın insanın girdiği ve pek çok spor yazarının bazen referans vererek bazen de aşırarak kaynak olarak kullandığı bir blog kapandı. Yaklaşık 2 senelik bir periyotta girilen iki binin üzerinde yazı, kaldırılmazsa pek çok kişi için gerçekten önemli bir kaynak olmaya devam edecek.

"En keyifsiz tarafı da arka planda sadece şahsıma değil; postlarda adı geçenlere de edilen hakaret ve küfür içeren yorumları silmekti. Hakaret edenler, küfür edenler; en sonunda cumartesi günü o kilidi asmama sebep olan; bana yeter artık dedirten; 4 yaşındaki çocuğumun adını ağzına alıp küfür eden ve her seferinde anonim arkasında saklananlar. Blogu yoruma kapatıp devam etmek bir yoldu ama tercih etmedim..."

Aceto böyle açıklıyor bloğun kapanma sebebini, haklıdır ve hakkıdır elbette. Ama anlayamadığım şey Avrupa Futbolu üzerinden yürüyen bir blogda hangi zihniyet yazarın 4 yaşındaki oğluna küfür eder? Bu nasıl bir cesaret, nasıl bir arsızlık, nasıl bir yüzsüzlüktür? Bunu yazan adamla aynı yerde yaşıyoruz ve bu adam bu kadar rahat küfür edebiliyorsa 4 yaşındaki çocuğa, yarın farklı düşünen birisini de çok rahat öldürürür. Küfür cesaretiyle adam öldürme cesareti arasında çok da fark yok sonuçta.

Buradan da itidal'e bağlanalım: "Yazacak bir şey de bırakmadılar ki... Cinayetin tanımı olur mu? Yan baktın, düz baktın, haraşo baktın... Öldürelim seni biz o zaman... Zamanında Tezer Özlü demişti "Burası bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi" diye... Yalan mı? Hep beraber ölelim o zaman..."

Son olarak: Aceto geri dön. Mücadele etmedikçe bu arsızlar daha da arsızlaşacak...

0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP