Okuduğunu g*tünden anlayan zihniyet

9 Eylül 2008 Salı

‘1990’lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye’de saklanan bölücü örgüt başının 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesidir’

Cümle bu. Yakın tarihimizi unmursamayan unutturmak isteyen bir ülkeyiz. Bunun 8. sınıflar ders kitabına girmesi benim düşünceme göre çok önemli ve doğru birşeydir. Ama Eğitim-Sen Başkanı bunun terör örgütü propagandası olduğunu iddia etmiş. Okuduğunu anlamayan bir sendika başkanı bize çok yabancı bir kavram değil. Faşo sendika başkanlarımız da bolca mevcut.

Okuduğunu götünden anlayan zihniyet Hrant Dink'i ölüme götürdü. Şimdi de tarih kitabını doğru bilgi veriyor diye yasaklatmak istiyor. Şu da son bombaları:

Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Öcalan’ın ders kitaplarına girmesine nasıl karar verildiğini sorarken, “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü" diyen Orhan Pamuk’un da ders kitaplarında yer aldığına işaret ederek, “Bu hükümetin Ermeni politikasında havlu attığını göstermektedir. Peki şimdi hükümet terörist başının yakalanışını ders kitabına alarak, PKK konusunda da mı havlu atmaktadır?" sorularını sordu.

0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP