Ofsayt taktiği

22 Ekim 2008 Çarşamba



İlginç bir maç izledik dün akşam.

Ben fark olacağından emindim. Kayseri'den 4, Kocaeli'den 2 yiyen Fenerbahçe'nin Arsenal'in hızı karşısında galibiyete ulaşacağını düşünmek hayalcilik olurdu.

Takıldığım nokta Arsenal'in ofsayt taktiği. Beklerini oyuna sokmadan Fabregas üzerinden oynuyordu Arsenal. 4'lü sabit bir hat oluşturması bu nedenle kolaydı. Ama niçin ofsayt taktiği uyguladılar anlamadım. Silvestre'yi sarkık bıraksalar veya Guiza ve Semih'le birebir oynatsalar Fenerbahçe bu iki golü de atamayabilirdi.

Wenger'in gençlerinin daha arzulu oynayacaklarını düşünmüştüm ama 4-1'den sonra rölantide geçirdiler maçı. Hatlar arasında mesafeyi daraltmalarına rağmen iyi pres yapamadı Arsenal. Fenerbahçe Londra'daki maçta da bu kadar yetersiz olur ve Arsenal bu kez taraftarı önünde şov yapmak isterse bir 8-0 daha yaşayabilir Türk futbolu.

Maçtan önce klasik haberler vardı gazetelerde. Futbolcular başkana galibiyet sözü verdiler gibi. Bu haberleri yapanlar da inanmıyor yazdıklarına ama öyle bir kutu sabit herhalde ve doldurulması şart. Maç günü gazetesinde galibiyet yemini kutusu. Bu klişeleri de yazmak lazım bir ara.

0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP