Türkiye'de ölmenin yolları

18 Aralık 2008 Perşembe


Bu haber de Milliyet'ten;

Edirne’de sabah saatlerinde marketten ekmek alan ve evine dönerken yolda kalp krizi geçirerek yere yığılan 74 yaşındaki Nermin Geniş’e müdahale etmek için olay yerine siren çalarak giden 112 Acil Servis’e ait ambulans polis ekipleri tarafından kural ihlali yaptığı gerekçesiyle durduruldu. Acil vakaya gittiğini söyleyen sağlık personeline inanmayan polis ekipleri sürücünün ve ambulansın evraklarını kontrol etmek isteyince, yaşlı kadın yaşamını yitirdi.

Bu haber ise Vatan'dan;
Anadolu yakasındaki bir sağlık ocağına tayini çikan doktor arkadaşlarını ziyaret etmek için Çatalca, Durusu'dan Kadıköy'e gelen sağlık personelini taşıyan ambulans ihbar üzerine durduruldu. Tepe lambası yanık olarak seyreden ambulansı durduran polisler aracın amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle ceza yağdırdı. 480 YTL sürücüye, 480 YTL de ambulansın bağlı olduğu kuruma ceza kesen polisler, aracı da bağladı. Durdurulduklarında DHA kamerasını gören sağlık personeli yüzünü gizlemeyi tercih etti. Şoför de resmi plakalı araçla ziyareti savunurken "doktorumuz görev verdi" dedi. 

Biraz zaman kazanmak adına ambulansları metrobüs gibi kullanan ve kullandıran bir zihniyet var bu ülkede. Buna bir türlü dur denilemiyor. Hatta bunun sektörünün oluştuğunu bile söyleyenler var. Ambulans alıp taşımacılık yapan tipler varmış. Bu insanlar yüzünden dün bir kişi öldü. Ambulansla ziyarete gidenler ve diğerleri vebaliyle yaşasınlar bundan sonra.

0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP