Muhteşem yöneticilik başarıları

14 Aralık 2008 Pazar




Bu ülkede kendilerine sadece başkanım dedirtmek için para döken insanlar var. Öyle bir eziklik ki bu ne yapsalar geçmiyor. Ticarette başarılılar, bazılarının karanlık ilişkileri var, bazıları sosyal ihtiyaçlarını çevrelerindeki yalakalardan gideriyorlar. Ortak özellikleri bir kulübün başkanı olmak. Bunun başlangıç noktası amatör kulüpler.

Orada başlıyor başkan yalakalığı, futbol diktatörlüğü. Futbolu çok iyi bilen, sokak arasında oynamış, sonradan görme ezik şahsiyet parasıyla bir kulübü adam etmeye girişiyor. Belki sıfırdan takım kuruyor. Hiçbir geçmiş, hiçbir gelenek ve taraftarı olmayan bir takımdan kulüp yaratmaya ve yükselmeyi hayal ediyor. 

Amatör ligde 100 milyar harcarken sezon boyunca ve zorlanırken 3. lige çıkmaya kasıyor. Halbuki bilmiyor ki çıktığı zaman başına gelecekleri. Bütçenin trilyonu vuracağını. Bir başarı gösterildi çıktı diyelim, 3. ligde paramparça olup amatör lige dönüyor ve sıfırı tükettiği için o takım hiç adam olmuyor. Sorumsuzca, gayet laubali bir tavırla kendisini bu işten sıyırıyor ve başka bir kapı arıyor kendisine.  

Bunların benzer türleri Süper Lig'de de mevcut. O kadar başarısız yöneticiler var ki. Futboldan bihaber, futbolun ne hale geldiğinin farkına varamamış, har vurup harman savuran bir insan güruhu. Futbolun artık profesyonellere bırakılmasının şart olduğunu görmedikleri sürece başarısız olmaya devam edecekler. 

Tüm bunları yazmama neden olan tek birşey var. O da Erdoğan Arıca'yı başa getiren Hacettepe yönetimi. Bir adam düşünün birkaç sezon önce maç bağladığı mahkeme kayıtlarına geçmiş, hiçbir başarısı olmayan, güzel bir hareket yaptı diye bir futbolcuya ana avrat düz giden birisi. Hacettepe'nin puanı 9 ve sondan ikinci sıradalar. Küme düşmenin en büyük adaylarından birisi onlar. Diğerleri de kimler mi? Cemal Aydın'ın Ankaragücü, kendi içinde çekişmekten iş göremeyen ve Mardan'ın parasına kalmış Antalyaspor, İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği ve toplamanın hası, Yılmaz Vural'a kadar düşmüş Kocaelispor. Bir de geçen sezon hariç her sezonun küme düşme yıldızlarından Denizlispor. 

Bu takımların başındaki teknik adamlar(ki bazılarından artık bögggh geldi) bir başka yazı konusu. Ama bu başarısızlığın sorumlusu onlar değil, onlara bu yükü bindirmeye çalışan beceriksizler ordusu. Yöneticiler. 


0 comments:

İzleyiciler

  © Blogger template Cumulus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP